У найвищому житловому хмарочосі світу продали квартиру з небувалою знижкою

У відомому американському хмарочосі Central Park Tower, розташованому на Мангеттені, продали квартиру з небувалою знижкою у 35%.

Як повідомляє New York Post, деталі угоди невідомі, але є інформація, що власник спочатку просив за своє житло $63 мільйони, але передумав і продав його за $40,8 млн, таким чином знизивши ціну на 35%.

Є ймовірність, що всьому виною локдаун, коли ціни на нерухомість в США впали і це змусило продавця підкорятися законам ринку. Ця квартира займає весь 112 поверх, з вікон відкривається вид на Центральний парк. У розпорядженні нових власників вітальня висотою у два поверхи, а одна зі спалень займає площу в 74 квадратних метра. Тут є кілька гардеробних, а кухня має кутове розташування з необхідною технікою для особистого шеф-кухаря. Загальна площа житла – 622 квадратних метра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, хмарочос Central Park Tower будується c 2014 року. Будинок мали здати на початку 2020 року, але через введений карантин довелося відкласти добудову. Спочатку плани посунули на кінець 2020 року, за потім ще на рік. У будівлі на 131 поверх є басейн, СПА, фітнес-зал, сигаретний бар, банкетний зал на 128 осіб і закритий клуб. Перші 7 поверхів відведені під торговий центр Nordstroom. Основну частину будинку займають 179 люксових квартир – від 2-х кімнатних до 8-ми кімнатних. Девелопер планує виручити з їх продажу $ 4 мільярди. При тому, що зведення житлового комплексу обійшлося в $3 мільярди.

Central Park Tower вважається найвищою зі споруджуваних житлових хмарочосів у світі. Його висота досягає 472 метрів. Над проєктом працювали архітектори з бюро Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, а девелопером виступила компанія Extell Development.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

163

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом