У Херсоні окупанти захопили завод будматеріалів

У Херсоні окупанти захопили завод із виробництва будівельних матеріалів – найбільшого виробника на півдні України.

Про це написали у пресслужбі Нацполіції у Херсонській області.

За повідомленнями, озброєні окупанти увірвалися на територію підприємства, вигнали звідти всіх робітників, у керівництва забрали ключі та заблокували виробництво.

Також повідомляється, що російські військові незаконно захоплюють приватні будинки у Бериславі. За розповідями місцевих жителів, окупанти живуть у будинках, господарі яких виїхали із населеного пункту через війну.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 110 "Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України" Кримінального кодексу України та ст.438 "Порушення законів та звичаїв війни" КК України. Поліція документує всі воєнні злочини під час повномасштабного російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, будівельний ринок України найближчим часом чекає дефіцит металопрокату, мінеральної вати, скла та віконних профілів та комплектуючих. У зв'язку з цим частка імпортних матеріалів загрожує зрости до 80%.

Відомо, що найбільший завод біля Харкова розбомбили російські окупанти. Схожі проблеми на ринку виникнуть і з арматурою. Багато забудовників поки що використовують будівельні матеріали, закуплені до війни. Проте вже сьогодні деякі матеріали вітчизняних виробників подорожчали від 30 до 50%. Великі проблеми існують і з постачанням, оскільки логістика через війну було порушено.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом