У Харкові експравоохоронці організували схему із землею

У ГБР завершили розслідування щодо колишніх співробітників правоохоронних органів, які за "кооперативною схемою" заволоділи земельними ділянками у Харкові під виглядом будівництва житла для ветеранів.

Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

Як з'ясувало слідство, підозрювані створили за фіктивними документами житлово-будівельний кооператив. Потім звернулися до міської ради Харкова та отримали земельну ділянку, нібито для будівництва багатоквартирного будинку для ветеранів та учасників АТО. У 2019 році харківська влада затвердила проєкт землеустрою та надала дозвіл на передачу двох земельних ділянок площею 1,38 га у власність вищевказаного ЖБК. Однак будівництво на цій землі так і не розпочалося.

Натомість підозрювані розмістили оголошення про продаж ділянок та зрештою продали їх під комерційну забудову. У результаті Харкову завдали збитків на 4,6 млн гривень. Обвинувальний акт проти колишніх правоохоронців направили до суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, в Одесі колишній поліцейський організував шахрайську схему з нерухомістю. До документів на квартири вносилися недостовірні дані, потім вони реєструвалися у Держреєстрі прав на нерухоме майно на підставних осіб. Згодом це житло перепродували. Підозрюваний займався розслідуванням злочинів, пов'язаних з різними махінаціями на ринку нерухомості. Тож він володів достатнім багажем знань, щоб самому у результаті створити шахрайську схему.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом