У ФГВФО розповіли, на що вистачить грошей від продажу "Аркади"

Грошей, отриманих від продажу офісу банку "Аркада", вистачить, аби розрахуватись із кредиторами фінустанови.

Про це повідомила заступниця директора розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб Ольга Білай, повідомляє Економічна правда.

"Покупець розрахувався з банком, і після закриття угоди цих коштів буде достатньо для задоволення вимог кредиторів банку "Аркада" (крім колишніх власників банку та пов'язаних з ними осіб – згідно із законодавством). І це насправді останній шанс розрахуватися із кредиторами банку. Як показує практика, час не грає на їхню користь", – розповіла Білай.

Вона нагадала, що за рік до банкрутства банку компанія-забудовник, пов'язана з акціонером "Аркади", взяла кредит на суму 260 млн грн, а банк чомусь передав у заставу за цим кредитом свій найкращий актив - будівлю головного офісу та земельну ділянку на Ольгинській, вартість якого становила третину всіх активів банку.

У коментарі порталу НЕРУХОМІ у ФГВФО уточнили, що на аукціоні було продано не саму будівлю банку "Аркада", а майнові права на неї.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, аукціон відбувся 10 жовтня, найвищу ставку в 351 млн гривень запропонувала компанія "Системойлінженерінг". Приблизно квадратний метр офісу в центрі столиці біля виходу зі станції метро "Хрещатик" та урядового кварталу коштував приватній фірмі 700 доларів.

Компанію пов'язують із родиною ексміністра часів Януковича Миколи Злочевського. У держреєстрі прав власником будівлі банку також були люди Злочевського.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом