У ЄС назвали країни з найшвидшим зростанням цін на житло

У Європейському Союзі житло у третьому кварталі подорожчало на 3,1%, у річному обчисленні показник становив 9,2%.

Відповідні дані надали у Євростаті.

У порівнянні з третім кварталом 2020 року торік ціни зростали у всіх країнах Євросоюзу, при цьому у половині країн зростання перевищило 10%.

Згідно з наданими даними, найбільш істотне зростання за рік було зафіксовано в Чехії, де житло подорожчало на 22%, Литві – зростання склало 18,9%, Естонії – ціни на квартири та будинки підскочили на 17,3%, Нідерландах – житло стало дорожчим на 16,8%.

При цьому в деяких країнах зростання цін було мінімальним: Кіпр (подорожчало на 2,2%), Італія (подорожчало на 4,2%), Іспанія (подорожчало також на 4,2%).

У порівнянні з другим кварталом найактивніше дорожчали квартири у Чехії (7,3%), Нідерландах (5,9%), Литві (5,4%), Ірландії (5,1%). Стабільність демонстрували країни: Румунія (0,1%), Фінляндія (0,2%) та Данія (+0,3%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, якщо брати Україну, то в третьому кварталі житло тут подорожчало в середньому на 15,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Найактивніше у звітному періоді дорожчали квартири на вторинному ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом