У Дубаї за минулий рік продали рекордну кількість нерухомості

У Дубаї минулого року було здійснено понад 86 тисяч угод із нерухомістю, що є рекордним показником для емірату з 2009 року.

Відповідні дані наводить місцева брокерська компанія Betterhomes, повідомляє Bloomberg.

Так, за минулий рік було продано нерухомості на 56,6 млрд доларів, що перевищило показник 2021 року. Тим часом варто наголосити, що ціни на житло сповільнили зростання до 11% проти 21% роком раніше.

Серед іноземних інвесторів найбільшими покупцями житла виявились росіяни. Дубай став притулком для мешканців країни-агресора, яка опинилася під санкціями через розв'язану війну в Україні.

Сектор нерухомості забезпечує понад третину економіки Дубая, одного із семи шейхств, що входять до складу Об'єднаних Арабських Еміратів. Ринок нерухомості в Дубаї пішов проти тенденції у більшій частині світу, де вартість житла впала на тлі зростання відсоткових ставок та незрозумілих перспектив зростання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, ціни на елітну нерухомість у Дубаї за рік зросли на 89% у зв'язку з напливом багатих покупців в ОАЕ. Попит на нерухомість виник на тлі успішної боротьби місцевої влади з епідемією коронавірусу та ліберальної візової політики, яка приваблює дедалі більше покупців з інших країн. Еміратський ринок нерухомості має вигоду з припливу багатих інвесторів. Популярними районами стали Пальма Джумейра, Емірейтс-Хіллз та острів Джумейра-Бей.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом