У Держмолодьжитлі розповіли про прострочені іпотечні кредити

Частка прострочених пільгових іпотечних кредитів за програмами Держфонду сприяння молодіжному будівництву досягла 4,7% - 111 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Держмолодьжитла.

Як повідомив голова фонду Сергій Кімнатний, учасники іпотечних програм Держмолодьжитла намагаються сумлінно обслуговувати кредити. Тому показник прострочених кредитів значно нижчий, ніж по фінансовому ринку загалом. Наприклад, за даними анкетування банків (не є офіційною статистикою НБУ), станом на вересень частка NPL на ринку іпотечного кредитування досягала майже 25% – з 36,3 тисяч діючих іпотечних кредитів, непрацюючими були визнані 8,9 тис.

Наразі портфель Держмолодьжитла складається з понад 9,1 тис. іпотечних кредитів (2,35 млрд грн). З них 475 кредитів видано за програмою "Житлові приміщення для ВПО", яка фінансується за рахунок гранту, наданого Україні урядом Німеччини через банк KfW. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, нещодавно Держмолодьжитло відібрало чергових 500 переможців, які зможуть оформити іпотечний кредит під 3% річних у рамках програми "Житлові приміщення для ВПО". Фонд почав приймати заяви щодо надання пільгових іпотечних кредитів з 17 травня 2021 року. Претендувати на отримання гранту можуть переселенці, учасники АТО та ООС. Кредит видається терміном на 20 років під 3% річних. За допомогою кредитів можна купити квартиру чи будинок, збудовані не більше 35 років тому або реконструйовані не більше 25 років тому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом