У Давосі запропонували, як подолати кризу з житлом у світі

Після пандемії коронавірусу, коли звільнилося багато офісів, з'явився шанс подолати житлову кризу у світі, перетворивши їх на житлові приміщення.

Як повідомляє Reuters, таку думку висловили експерти ринку нерухомості на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у середу, 18 січня.

За їхніми словами, це оптимальне рішення, яке допоможе збалансувати ціни та відстрочити ймовірність кризи. Як відомо, попит на комерційну нерухомість сильно впав через COVID-19. Співробітники компаній навіть сьогодні неохоче повертаються в офіси, воліючи працювати з дому. Це призводить до того, що багатьом компаніям стає невигідно орендувати приміщення.

"Офісні будівлі необхідно перетворити на житлові. Згодом вони спорожніють і стануть більмом на оці. Цього не можна допустити", – заявив під час панельної дискусії голова правління та генеральний директор нью-йоркської інвестиційної компанії Cantor Fitzgerald Говард Лутник.

За офіційними даними, сьогодні багато комерційних приміщень все ще приносять дохід орендодавцям. На думку директора глобальної консалтингової компанії JLL Inc Крістіана Ульбріха, це пов'язано підписаними раніше контрактами, дія яких ще не закінчилася. Однак, коли їхній термін закінчиться, в американських мегаполісах, наприклад, зросте кількість занедбаних будівель.

"Ми повинні перепрофілювати ці будинки, інакше вони стануть порожніми і згодом – їх знесуть", - додав експерт.

На думку учасників форуму, такі будинки можна переобладнати, перетворивши на житлові об'єкти. Однак це можливе лише за фінансової підтримки державних органів влади. Експерти вважають, що найкращими будинками для планети є ті, які не потрібно будувати з нуля.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Іспанії стартап Haibu 4.0 створив проєкт, який допоможе Барселоні вийти із житлової кризи. Так, він передбачає створення нового типу житла для населення шляхом реконструкції старих будинків. Апартаменти названі "сотами" через їх площу: їх довжина становить 2,2 м, ширина – всього 1,2 м. У квартирі є: ліжко, стіл, полиця та місце для зберігання речей. Оренда становитиме €200 на місяць. Сам будинок матиме вигляд гуртожитку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом