У будівельній сфері спростили отримання кваліфікаційних сертифікатів

В Україні спростили процес отримання кваліфікаційних сертифікатів найвищої категорії відповідальним виконавцям, які мають сертифікати, видані до 1 січня 2016 року.

Про це написав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на своїй сторінці у Facebook.

"Нам потрібні фахівці для обстеження, проєктування, відновлення об'єктів, що зазнали руйнування/пошкодження, викликаного військовою агресією російської федерації", - написав він.

Чиновник зазначив, що спеціалістам сертифікат вищої категорії буде виданий протягом 5 робочих днів від подання заяви до саморегулівної організації у сфері архітектурної діяльності.

"Разом із цією обов'язковою вимогою є підтвердження виконання відповідних робіт (послуг) після припинення або скасування військового стану", - наголосив глава Мінрегіону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше влада повідомляла, що за спрощеною процедурою в Україну завозитимуться будівельні матеріали з Європейського Союзу. російські війська знищили в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом