Ціни на житло в третьому кварталі підскочили на 15,8% – Держстат

У третьому кварталі житло в Україні подорожчало в середньому на 15,8%, якщо порівнювати з таким же періодом у 2020 році.

Відповідні дані наводить Державна служба статистики.

У Держстаті повідомили, що найактивніше у звітному періоді дорожчали квартири на вторинному ринку. Так, нерухомість цього сегмента зросла в ціні в середньому на 17%. Більше всіх подорожчали двокімнатні квартири – ціни тут виросли на 18,4%. Однокімнатні подорожчали на 17,5%, найменш помітно всього змінилася вартість на трикімнатні: вони подорожчали на 15,8%.

На первинному ринку в середньому квартири зросли в ціні на 14,3%. На відміну від вторинки, тут драйвером зростання цін виявилися квартири з трьома кімнатами – вони подорожчали на 16,3%. Однокімнатні підскочили в ціні на 13,9%, а двокімнатні – на 13,4%.

Якщо порівнювати з IV кварталом 2020 року, то ціни на житло виросли в середньому на 13,8%, на первинному ринку – на 12,5%, на вторинному - на 14,9%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними Асоціації фахівців з нерухомості, за останні два місяці літа ціни на житлову нерухомість на вторинному ринку України в середньому зросли на 2,5% і склали 929 доларів за квадратний метр. Так, найбільша динаміка спостерігалася у сегменті однокімнатних квартир – ціни зросли в середньому на 2,9%, двокімнатні подорожчали на 2,6%, трикімнатні – на 2,1%.

Зауважимо, що в рейтингу Global House Price Index від Knight Frank серед країн, де найшвидше ростуть ціни на житло, Україна піднялася з 37-го відразу на 22 місце. При цьому наша країна змогла обігнати в цьому рейтингу Польщу, Мальту і Болгарію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом