Ціни на житло до кінця року впадуть на 10%

Ціни на житло в Україні знижуватимуться і до кінця року є великі шанси, що вони впадуть на 10%.

Про це заявили в Українській торговій гільдії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами аналітиків UTG, окрім скорочення попиту спостерігається і падіння кількості пропозицій на ринку, що, своєю чергою, вплинуло і на девелоперську активність, і на темпи будівництва нового житла. Керівник Департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник наголосив, що ситуація на вторинному ринку частково вирівнялася.

Якою буде ситуація на ринку нерухомості спрогнозували в UTG

Експерти також відзначили підвищення попиту на купівлю нового житла внаслідок руйнування частини житлового фонду країни у низці регіонів.

Через вплив військових дій слід очікувати на зниження вартості квадратного метра, втім, подорожчання будівельних матеріалів та зростання собівартості будівельно-монтажних робіт нівелюють падіння вартості первинної нерухомості.

"Загалом по ринку сукупне зниження вартості житла буде не більше ніж 10% щодо грудня 2021 року", - розповів Олійник.

Щодо кількості угод, то в першому півріччі 2022 року їх кількість впала на 35%. Ситуація може змінитися на краще, якщо держава прийме спеціальні соціальні програми, спрямовані на підтримку громадян, які втратили житло, та тих, хто змушений виїхати з тимчасово окупованих територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада запускає програму іпотечного кредитування "Українська мрія" від Укрфінжитла під 0% для військових та ветеранів війни, спрямовану на відновлення ринку нерухомості. За планами програма має запрацювати з жовтня.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук