Ціни на орендне житло в Києві підскочили до річного максимуму

Ціни на оренду квартир в Києві підскочили до річного максимуму на тлі введених навесні і на початку літа локдаунів через спалах епідемії коронавірусу.

Про це йдеться в дослідженні Центру економічних стратегій.

Згідно з наведеними даними, орендні ставки на житло в столиці продовжують рости. Так, однокімнатні квартири за тиждень виросли на 6,6%, двокімнатні – на 4%, трикімнатні – на 6%.

Виходячи з наведених даних, оренда однокімнатних квартир обійдеться в середньому в 11 843 гривні, двокімнатних – 19 971 гривню, трикімнатних – 37 271 гривню.

Підкреслимо, що за рік пандемії різко впав попит на оренду житла. Багато орендарів виїхали з Києва в регіони, де знімати житло коштує набагато дешевше ніж в столиці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в минулому році вартість оренди однокімнатної квартири в Україні зросла на 5,5%. Згідно з наведеними даними Держстату, цілком прогнозовано на першому місці опинився Київ, а ось саме дешеве житло – у Луганській області.

При цьому частка вільної офісної нерухомості за підсумками 2020 року зросла лише на 3,5% у порівнянні з попереднім роком і в цілому склала 12,5%. Такі цифри навели в компанії NAI Ukraine.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом