Топ країн за темпом зростання цін на житло: Україна опустилася у рейтингу

Україна опустилася у списку країн з яких найшвидше цінами на житло на 37 місце.

Відповідний оновлений рейтинг Global House Price Index був складений компанією Knight Frank.

Як повідомляється в дослідженні, на ринку світової нерухомості в середньому ціни зросли за півроку на 7,3%. При цьому найбільш інтенсивний ріст спостерігався у Туреччині, де нерухомість подорожчала аж на 32%. У трійці лідерів опинилися також Нова Зеландія з 22,1% зростання і Люксембург – зростання склало 16,6%.

Україна при цьому опустилася з 20-го місця на 37-е. У нас нерухомість, згідно з даними Knight Frank, подорожчала на 4,1%.

При цьому низка країн, щоб уникнути появи "бульбашок" на ринку змушені були застосувати держрегулювання цін на житло. Також влада Китаю, Нової Зеландії та Ірландії ввели більш жорсткі вимоги для іпотечного кредитування. У Китаї, стало відомо, обговорюють введення національного податку на нерухомість. Передбачається, що такі заходи повинні приборкати надмірний ріст цін.

Аналітики Knight Frank зазначають, що торік епідемія коронавірусу сильно збила ціни на житло. Але зараз спостерігається пожвавлення світової економіки. Особливо примітна ситуація у Великобританії – за рік країна подолала майже 30 рядків рейтингу і піднялася з 41 (+ 2,1%) на 12 місце (+ 10,2%). Зараз інтерес до житла залишається на стабільно високому рівні. Закриті кордони призвели до того, що стимулювали попит з боку місцевих покупців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в травні кількість інвестицій в київську нерухомість зросла на 12% і склала більше $30 млн. Ріелтори повідомляють, що нові пропозиції на 10-15% дорожче схожих об'єктів, які раніше виставили на продаж.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом