ТОП безпечних країн для покупки нерухомості: Україна далека від першого місця

Дослідники компанії Knight Frank склали рейтинг країн за рівнем епідеміологічної безпеки для покупців нерухомості: перше місце в рейтингу дісталося Швейцарії, Україна опинилася в середині списку, посівши 65 місце.

За даними аналітиків, до 29 червня у Швейцарії в цілому налічувалося 31,65 тисячі випадків зараження коронавірусом, з яких 1,96 тисячі - з летальним результатом, що значно менше показників сусідніх країн. При цьому за період з початку квітня по середину травня у Швейцарії на 61 відсоток зросла кількість онлайн-переглядів нерухомості і на 59 відсотків - кількість нових покупців.

В першу п'ятірку безпечних країн також увійшли Німеччина, Ізраїль, Сінгапур і Японія. Росія опинилася на 61-му рядку, обігнавши Білорусію, Швецію, Великобританію, Україну, Монако.

Останні місця у списку зайняли Камбоджа, Лаос і Багами. Крім того, експерти назвали епідеміологічно небезпечними такі країни, як Бразилія, Марокко, Алжир, Гондурас, Парагвай, Перу та Індонезія. В Європі гірші показники у Албанії (88 місце).

"У міру поширення пандемії у рейтингу відбулася перестановка, і за останні тижні Швейцарія вирвала першість у Німеччині, попереднього лідера. Спочатку рейтинг очолювали ті країни, які почали діяти завчасно, щоб впровадити систему моніторингу вірусу, але тепер країни зі стійкою економікою вийшли вперед", - зазначають у Knight Frank.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні протягом II кварталу 2020 року уклали 139 661 угод з нерухомістю. Згідно з даними, з квітня по червень 2020 року в Україні державні нотаріуси оформили тільки 11 813 договорів з нерухомістю (в I квартал – 12 277), а приватні – 127 848 (I кварталі – 131 588).

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом