Суд відкрив справу про банкрутство "Укрбуд Девелопмент"

Справа про банкрутство компанії "Укрбуд Девелопмент" була відкрита Господарським судом Києва.

У реєстрі судових рішень від 8 вересня 2022 року за заявою ТОВ "Фортабуд" відкрито провадження у справі про банкрутство забудовника. "Укрбуд Девелопмент" було створено у 2004 році для супроводу проектів державної корпорації "Укрбуд".

Суд відкрив справу про банкрутство "Укрбуд Девелопмент"

За рішенням суду було запроваджено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна призначили арбітражного управителя Армана Петросяна. До 7 листопада має бути проведено інвентаризацію майна та визначено його вартість.

Крім того, суд заборонив боржнику та власнику майна боржника (органу, уповноваженому керувати майном) приймати рішення щодо ліквідації боржника, а також відчужувати основні активи та предмети іпотеки. Наступне засідання суду має відбутися за місяць – 27 жовтня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, минулого тижня колишній президент будівельної держкорпорації "Укрбуд" Максим Микитась заявив, що повернув контроль над ТОВ "Укрбуд Девелопмент" та збирається провести зустріч з інвесторами та забудовниками, які проводять добудову проблемних об'єктів компанії.

У Київміськбуді – забудовник, який взяв на себе більшість проблемних об'єктів Укрбуду, – заявили, що з ними ніхто не домовлявся про зустріч і не обговорював жодних планів. У КМБ також повідомили, що вони змогли ввести в експлуатацію 10 із 18 прийнятих ЖК. Втім, сьогодні будівництво на об'єктах Укрбуду, що залишилися, фактично не ведеться.

Микитась проходить у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії, що спричинило збитки на 81,6 млн гривень. Микитась двічі потрапляв до СІЗО, але потім пішов на співпрацю зі слідством і вийшов під нічний домашній арешт.

Дарницький районний суд Києва 13 січня скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент", задовольнивши клопотання адвоката "Bazert Development LLP", бенефіціаром якого є Микитась. Це нібито дало можливість повернути контроль над компанією.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук