Суд відкрив справу про банкрутство "Укрбуд Девелопмент"

Справа про банкрутство компанії "Укрбуд Девелопмент" була відкрита Господарським судом Києва.

У реєстрі судових рішень від 8 вересня 2022 року за заявою ТОВ "Фортабуд" відкрито провадження у справі про банкрутство забудовника. "Укрбуд Девелопмент" було створено у 2004 році для супроводу проектів державної корпорації "Укрбуд".

За рішенням суду було запроваджено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна призначили арбітражного управителя Армана Петросяна. До 7 листопада має бути проведено інвентаризацію майна та визначено його вартість.

Крім того, суд заборонив боржнику та власнику майна боржника (органу, уповноваженому керувати майном) приймати рішення щодо ліквідації боржника, а також відчужувати основні активи та предмети іпотеки. Наступне засідання суду має відбутися за місяць – 27 жовтня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, минулого тижня колишній президент будівельної держкорпорації "Укрбуд" Максим Микитась заявив, що повернув контроль над ТОВ "Укрбуд Девелопмент" та збирається провести зустріч з інвесторами та забудовниками, які проводять добудову проблемних об'єктів компанії.

У Київміськбуді – забудовник, який взяв на себе більшість проблемних об'єктів Укрбуду, – заявили, що з ними ніхто не домовлявся про зустріч і не обговорював жодних планів. У КМБ також повідомили, що вони змогли ввести в експлуатацію 10 із 18 прийнятих ЖК. Втім, сьогодні будівництво на об'єктах Укрбуду, що залишилися, фактично не ведеться.

Микитась проходить у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії, що спричинило збитки на 81,6 млн гривень. Микитась двічі потрапляв до СІЗО, але потім пішов на співпрацю зі слідством і вийшов під нічний домашній арешт.

Дарницький районний суд Києва 13 січня скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент", задовольнивши клопотання адвоката "Bazert Development LLP", бенефіціаром якого є Микитась. Це нібито дало можливість повернути контроль над компанією.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом