Столичний забудовник намагався підкупити голову ДІАМ

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за сприяння Держінспекції архітектури та містобудування викрили одного із столичних забудовників, який намагався ввести в експлуатацію об'єкт за хабар.

Про це повідомив у вівторок, 1 лютого, голова ДІАМ Семен Кривоніс, повідомляє пресслужба відомства.

Як уточнюється, забудовник пропонував хабар Кривоносу, щоб той посприяв прийняттю в експлуатації житлової висотки в Києві. Водночас поки що не повідомляється, про якого саме забудовника йдеться.

"Ця ситуація є яскравим прикладом того, що реформа містобудування працює. У сучасному будівельному світі не має бути місця для корупції", - зазначив голова інспекції.

У НАБУ уточнили, що Кривносу пропонували хабар у 120 тисяч доларів. Правопорушника вже затримали.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше держінспекцію критикували за виборчий принцип роботи. Зокрема, ДІАМ звітувала про боротьбу з порушеннями на невеликих об'єктах, при цьому замовчувалися порушення на масштабних будівництвах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом