Столичний виш скоротить програму навчання архітекторів та будівельників

Керівництво Київського національного університету будівництва та архітектури вирішило стиснути програму підготовки бакалаврів із чотирьох років до трьох.

Про це заявив ректор ВНЗ Петро Куликов під час пресконференції, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, університет готовий розв'язувати питання з дефіцитом фахівців на ринку, яких Україна гостро потребує через відновлення та будівництва різних об'єктів на тлі війни. Керівництво вишу оптимізує та розробляє нові програми навчання студентів. "Після перемоги наші захисники зможуть пройти ці курси і якнайшвидше включитися у відновлення країни", – наголосив Куликов.

Він додав, що університет очікує меншу кількість абітурієнтів: цього року іноземні студенти не захочуть приїжджати до України через війну. Кількість українських абітурієнтів так само буде меншою — значна кількість тих, хто виїхав за кордон, захоче вступити до європейських університетів.

Водночас цього року Київський національний університет будівництва та архітектури має намір підписати угоди з вишами із Франції та Польщі про обмін студентів.

Як повідомляли, президент України Володимир Зеленський засумнівався у доцільності відновлення пошкоджених панельних будинків. За його словами, варто розглянути можливість прибрати по всій країні панельні будинки, особливо на зруйнованих територіях та розпочати будівництво нового сучасного житла з бомбосховищами та укриттями.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

251

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом