Стало відомо, чому не хочуть відновлювати будинок на Жилянській

Зруйнований будинок у центрі Києва на Жилянській, куди нещодавно вдарив російський дрон, не хочуть відновлювати, мабуть, через те, що забудовники вже поклали око на ділянку.

Про це написала у середу, 16 листопада, депутат Київради Ксенія Семенова у себе у Facebook.

Вона нагадала, що раніше мер Києва Віталій Кличко, посилаючись на проведену експертизу, заявляв, що будівля зруйнована на 100%. Потім з'ясувалося, що зруйнована лише на половину. При цьому, як наголосила депутат, сам експертний висновок ні вона, ні її колеги з міськради не бачили.

Як відомо, комісія Київради з питань архітектури та містобудування відхилила петицію киян щодо відновлення 120-річного будинку на Жилянській. За словами заступника мера В'ячеслава Непопа, будівлю зруйновано на 50%.

Семенова наголосила, що сьогодні відновлюють майже всі будинки, навіть взялися за складний випадок із будинком на Лобановського. На її думку, небажання відновлювати старовинну будівлю у центрі Києва пояснюється дорожнечею землі під нею, яка вже могла зацікавити забудовників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, мешканцям зруйнованого будинку влада Києва запропонувала два варіанти розв'язання їхнього питання: перший – квартири в новобудовах на вулиці Польській у Дарницькому районі з оздобленням, другий варіант – оцінка житла до російської атаки, а потім виплата компенсацій. Вартість квартир визначать спеціалісти. Крім того, до зруйнованого будинку будуть направлені спеціальні бригади Київської служби порятунку, які витягнуть і віддадуть киянам особисті речі, які вціліли.

Непоп також заявив, що звести новий будинок на цьому місці не вдасться.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом