Саакашвілі спрогнозував обвал цін на нерухомість в Україні

У видачі будівельних дозволів були прийняті "революційні зміни", що в кінцевому підсумку призведе до падіння цін на нерухомість.

Про це написав глава виконкому Національної ради реформ Мікхеіл Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, підсумком прийнятих рішень стане не тільки поетапне здешевлення вартості квадратних метрів житла, а й покращиться якість самого будівництва. При цьому це буде сприяти розвитку економіки держави, бо збільшиться кількість робочих місць і виросте відповідно приплив інвестицій.

Саакашвілі розповів, що згідно з нещодавно прийнятою постановою Кабінету міністрів, планова перевірка об'єктів будівництва буде здійснюватися автоматично за допомогою єдиної електронної системи. Це нововведення не дозволить інспекторам перевіряти всі підряд новобудови, які їм заманеться.

А для кожної категорії об'єктів визначено конкретний перелік питань, які повинен перевірити інспектор під час перевірки. "Інспектори більше не зможуть вигадувати безглузді причини, щоб не приймати об'єкт в експлуатацію і обілечувати забудовників", - прокоментував чиновник.

Також зміниться і процес прийняття в експлуатацію об'єктів категорії СС2 і СС3. Якщо сьогодні, за словами Саакашвілі, огляду підлягають всі без винятку об'єкти, то в недалекому майбутньому огляд буде здійснюватися тільки в тому випадку, якщо він віднесений до об'єктів високого ступеня ризику або в електронній системі відсутні необхідні відомості. А правоохоронні органи зможуть провести перевірку, якщо на це буде дозвіл суду.

Якщо забудовнику відмовили в прийнятті об'єкта в експлуатацію, він зможе звернутися до Держінспекції містобудування та архітектури, яка розбереться з законністю прийнятого рішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, президент Володимир Зеленський виключив Мікхеіла Саакашвілі зі складу Координаційної ради з розв'язання проблем в містобудуванні. Відповідний указ №87/2021 глава держави підписав 4 березня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом