Роздача пільгових кредитів від Держмолодьжитла: відібрали нових 500 щасливчиків

У рамках програми "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" було відібрано 500 сімей, які матимуть змогу оформити кредити на купівлю житла на пільгових умовах.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій.

Зазначається, що це вже одинадцятий відбір учасників проекту, який провів Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву за підтримки уряду Німеччини, що продовжує допомагати українським переселенцям та вирішувати питання щодо забезпечення їхнього житла.

"Держмолодьжитло вкотре продемонструвало прозорий доступ до отримання державної допомоги. Отже, сьогоднішні переможці зможуть отримати пільговий кредит на власне житло під 3% річних", - прокоментувала рішення фонду заступниця міністра Наталія Козловська.

Зазначається, що вибір переможців проводився за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення, запропонованого Міжнародним Імплементаційним консультантом (IPC GmbH) та узгодженого німецьким держбанком KfW.

Списки переможців опублікують Держмолодьжитло, його регіональні управління, а також сервіс RandomPicker.com на своїх вебсайтах.

Раніше за результатами проведених десяти відборів видали 378 іпотечних кредитів на загальну суму 463,9 млн. грн. Програма реалізується Держмолодьжитлом та Мінреінтеграції. Фінансування за рахунок 25,5 млн євро гранту уряду Німеччини, наданих у рамках міжурядової угоди через кредитну установу для відновлення KfW. Зареєструватись для участі у програмі можна через портал "Дія" або в регіональних управліннях Держмолодьжитла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Держмолодьжитло почав приймати заяви про надання пільгових іпотечних кредитів з 17 травня 2021 року. Претендувати на отримання гранту можуть переселенці, учасники АТО та ООС.

За умовами програми кредит видається терміном на 20 років під 3% річних. Об'єктами кредитування можуть бути квартира або будинок, прийняті в експлуатацію не більше ніж 35 років тому або реконструйовані не більше ніж 25 років тому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом