Ринок нерухомості Монако встановив одразу кілька рекордів

Ринок житла в Монако встановив одразу кілька рекордів торік за кількістю укладених угод та обсягом продажів.

Як повідомляє Monaco Trubune, посилаючись на дані статистичного відомства Монако IMSEE, за рік уклали 88 угод, приріст склав 73,9% (у 2021 році уклали 23 угоди), а обсяг продажів досяг 1,2 млрд євро – вперше в історії ринку перейшовши за позначку в 1 млрд.

За словами заступника директора агентства нерухомості Miells – Christie's Monaco Лорана Локкі, новобудови в Монако завжди мали успіхи незалежно від бюджету чи типу квартир.

"Нове житло швидко виходить на ринок. Наприклад, проєкт Mareterra спочатку був дуже концептуальним, а сьогодні його дуже і дуже легко уявити. Я думаю, що це збільшує швидкість транзакцій", – прокоментував фахівець.

У свою чергу, директор Monaco Properties Олів'є Прадо зауважив, що ще одна причина – це інвестиційна привабливість Монако з боку міжнародних інвесторів. Після того, як курс євро просів по відношенню до долара, дехто вирішив це скористатися.

"Для міжнародного інвестора, що базується у Великій Британії або Дубаї, ринок нерухомості Монако, який є безпечним притулком за часів високої інфляції, стає набагато привабливішим", - заявив Прадо.

Експерти зазначають, що при стабілізації відсоткових ставок на високому рівні, євро, який зараз зміцнюється по відношенню до долара, та додаткових обмежень, ринок нерухомості Монако у 2023 році буде менш динамічним.

Нагадаємо, що багато олігархів і депутатів з України з початку повномасштабного вторгнення росії втекли разом зі своїми сім'ями до Монако.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, українці суттєво наростили покупки житла в Іспанії на тлі війни. Як зазначають місцеві нотаріуси, у першому півріччі українці придбали 1237 будинків, що на 73% вище за показник першого півріччя 2021 року. Вони цікавляться нерухомістю з двома чи трьома спальнями, розташованою у столицях провінцій чи середніх містах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом