Ріелтори розповіли, як зміняться ціни на орендну нерухомість

У жовтні ціни на оренду житла залишалися стабільними у всіх великих містах України, коливання на деякі види нерухомості не перевищували 3% символічних. При цьому через майбутній опалювальний період вартість оренди може просісти на 10%.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ повідомили в Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України.

Аналітики зазначили, що у жовтні відбулося максимальне насичення попиту, що дозволило сформувати ціни на найближчі 4-5 місяців. Проте є ймовірність, що опалювальний період зможе збити ціни на оренду житла на 10%.

"Зниження вартості оренди повністю залежатиме від первісного розміру орендної плати, тривалості оренди, площі, розташування", - зауважив глава асоціації Юрій Піта, зазначивши, що таке зниження матиме ситуативний характер, і в жодному разі не відображатиме якусь тенденцію на ринку. Стабільність має протриматися до весни 2022 року, прогнозують рієлтори.

"За сприятливих економічних та пандемічних умов збільшення попиту на оренду житла можливе не раніше березня наступного року. На той час будь-які суттєві цінові зрушення малоймовірні", - розповів Піта.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в АСНУ заявили, що у листопаді очікується падіння попиту на ринку нерухомості на 20% на тлі загострення ситуації з пандемією коронавірусу. Аналітики вважають, що за таких умов забудовники навряд чи ризикнуть до кінця року підняти вартість квадратного метра.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом