Ріелтори розкритикували сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості, який був на днях запущено Фондом державного майна, не функціонує належним чином і видає завищену оцінку.

Про це у понеділок, 5 липня, повідомив президент Асоціації ріелторів України Юрій Піта, передають "Українські новини".

За його словами, завищену оцінку сервіс видає як правило при оцінюванні нерухомості в обласних центрах. При цьому база сформована таким чином, що не враховує різні особливості оцінюваних об'єктів: наявність ремонту, їх фізичний стан. У підсумку цифри, які видає сервіс не дають можливості нормально працювати ріелторам і покупцям нерухомості, оскільки витрати зростають.

Говорячи про технічний стан сервісу, Піта заявив, що працює він без збоїв, тут нарікань немає.

Автоматична оцінка нерухомості не функціонує належним чином
nerukhomi.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 29 червня в ФДМ заявили, що запустили сервіс автоматичної оцінки нерухомого майна. Він оснащений модулем електронного визначення оціночної вартості з автоматичним формуванням електронних довідок. Також уточнюється, що якщо людина буде незгодна з результатами автоматичного визначення вартості, вона завжди зможе звернутися до оцінювача, який має скласти звіт і зареєструвати його в Єдиній базі.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук