Реформу містобудування обговорили під час круглого столу у комітеті ВРУ

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування у середу, 28 квітня, провів круглий стіл, присвячений реформуванню будівельної галузі.

Зокрема, учасники (депутати, експерти, представники Мінрегіону і ринку) обговорили законопроєкти, розроблені профільним міністерством і народними депутатами.

Так, було піднято питання, що реформування, перш за все, має передбачати усунення корупції в галузі, спрощення дозвільної процедури, побудову якісної системи публічного, державного і приватного контролю. При цьому функціонування системи держконтролю має забезпечити дієву процедуру виявлення органами місцевого самоврядування об'єктів самовільного будівництва і результативно реагувати на ці факти. Також реформа має посилити відповідальність всіх учасників містобудівного контролю.

Учасники круглого столу рекомендували створити робочу групу, яка займеться доопрацюванням законопроєкту про реформування будівництва. Представникам Мінрегіону та органів місцевого самоврядування мають долучитися до обговорення ключових позицій документа.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявляв раніше, що після того, як комітет доопрацює проект закону, його зареєструють у парламенті і розглянуть народні депутати. Чиновник підкреслив, що представлена недавно концепція законопроекту є результатом співпраці на базі Мінрегіону за участю парламентаріїв, Асоціації міст України, Офісу простих рішень і результатів, Конфедерації будівельників України, представників будівельного ринку та експертного середовища.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом