Реформа містобудування: в Раду внесли два законопроєкти

У Верховній Раді України зареєстрували два проєкти законів, які спрямовані на перетворення в містобудівній сфері.

Про це в п'ятницю, 11 червня, заявив глава Міністерства розвитку громад і територій Олексій Чернишов, передає пресслужба відомства.

Йдеться про проєкти законів "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" (№ 5655) та "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів за державну реєстрацію у сфері містобудівної діяльності" (№ 5656) .

За словами Чернишова, законопроєкти передбачають повну діджіталізацію всіх процесів у будівництві, а також посилення контролю і функцій органів місцевого самоврядування. До розробки документів приєдналися 147 і 145 парламентаріїв відповідно.

"Сподіваємося на підтримку цих законопроєктів з боку народних депутатів і в залі Верховної Ради вже найближчим часом", – підкреслив Чернишов.

Очільник Мінрегіону повідомив, що після прийняття законопроєкту №5655 відбудеться ряд важливих змін. Зокрема, завдяки розширенню можливостей Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва буде мінімізований паперовий документообіг. Також спроститься реєстрація прав на виконання підготовчих і будівельних робіт, буде переглянута система містобудівного контролю. Водночас відбудеться розмежування повноважень органів державної влади, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб.

Коментуючи роботу над реформою містобудування заступник міністра Наталія Козловська повідомила, що робоча група профільного комітету ВРУ завершила свою роботу в стислі терміни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон розробив і направив до профільного комітету Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання в сфері містобудування". Експерти детально розібрали даний документ, зі звітом можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом