Рада збирається прив'язати землю до нерухомості на ній

Верховна Рада в ході засідання у четвер, 18 червня, прийняла за основу законопроєкт №5248, який вводить одночасний перехід прав на земельну ділянку в разі придбання об'єкта житлової нерухомості на ній.

За відповідне рішення проголосували 293 парламентаріїв.

Він був розроблений Ігорем Фрісом у співавторстві з іншими депутатами. Як говориться в документі, він має усунути прогалини у врегулюванні питань, пов'язаних з переходом прав на земельну ділянку в разі покупки нерухомості на ній у і зворотний порядку, в разі покупки ділянки. Виняток становитимуть лише ситуації з багатоквартирними будинками.

У пояснювальній записці уточнюється, що істотною умовою угоди є одночасний перехід до покупця об'єкта нерухомості (або його частини) права власності на пов'язану з ним земельну ділянку (або її частина). Законопроєкт повинен усунути правові колізії при процедурах переходів прав на ділянку при купівлі житлового будинку або іншої споруди на ній, а також оформлення прав держреєстраторами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді 30 березня зареєстрували законопроєкт про ліквідацію фракційної оцінки, коли вартість будинку розраховується окремо від вартості землі. Автори законопроєкту зазначають, що Україна є чи не єдиною в світі країною, де існує така практика. На думку голови ФДМ Дмитра Сенниченка, у документа є всі шанси бути розглянутим і затвердженим вже цього року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом