Програма "єОселя" домінує на іпотечному ринку України

1 хв

У 2024 році майже всі іпотечні угоди укладені за програмою “єОселя”. Іпотечного кредитування поза межами цієї програми майже немає, йдеться у звіті Нацбанку про фінансову стійкість за перше півріччя 2024 року.

Загалом з початку запуску програми власне житло через “єОселю” придбали вже 12 тисяч сімей, а загальна сума виділених коштів становить понад 19,2 млрд гривень.

За даними Нацбанку, це майже половина виданих за останні п’ять років позик. Дві третини кредитів у “єОселі”, як і раніше, надаються під ставку 3% окремим категоріям клієнтів: передусім військовослужбовцям та правоохоронцям.

За минулий тиждень було видано 170 кредитів на 296 млн гривень. Власниками житла стали 82 родини військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, 44 українці без власного житла, 21 медик, 11 педагогів, 6 ВПО, 3 ветерани та 3 науковці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, два тижні тому за державною програмою "єОселя" 154 родини отримали кредити. Загальна сума виплат сягнула майже 260 млн гривень. Найбільше помешкань отримали родини військовослужбовців за контрактом та силовиків — 65. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

268

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом