Продажі віртуальної нерухомості цього року перевалять за $1 млрд

У чотирьох найбільших метавсесвітах (таких як Sandbox, Decentraland, Cryptovoxels і Somnium) продажі віртуальної нерухомості минулого року перевищили $500 млн, а в цьому є всі шанси, що досягнуть позначки у $1 млрд.

Відповідні дані навели в компанії MetaMetric Solutions, передає CNBC.

Про стрімке зростання продажів віртуальних ділянок говорять січневі цифри: минулого місяця було укладено угод на $85 млн. За даними аналітиків, це може бути пов'язане з ребрендингом Facebook на Meta задля створення метавсесвіту. Так, у жовтні минулого року, коли Марк Цукерберг розповів про плани компанії, у листопаді продажі нерухомості у віртуальному світі зросли в 9 разів до $133 млн. З того часу продажі хоч дещо і впали, проте загалом тенденція говорить про зростання.

У компанії BrandEssence Market Research прогнозують, що з 2022 по 2028 рік ринок зростатиме на 31% щорічно.

Наприклад, у метавсесвіті Sandbox розробляються близько 100 островів Fantasy Islands. На них є вілли із супутньою інфраструктурою: човнами, водними мотоциклами та ін. 90 островів продали у середньому по $15 тисяч, деякі виставили з цінником у $100 тисяч. Тим часом стало відомо, що компанія Republic Realm заплатила рекордні $4,3 млн доларів за віртуальну землю.

На платформі Decentraland ділянку продали за $574 тисяч, на іншій платформі Somnium Space придбали нерухомість за $500 тисяч.

Метавсесвіт – це загальний віртуальний простір, який ґрунтується на цифровому відтворенні нашого всесвіту, доповненому величезною кількістю можливостей та втілюючим різні фантазії. Простими словами, то метавсесвітом можна назвати всім відомий Minecraft, але на блокчейні та з можливістю соціальної взаємодії: проводити вечірки, прогулянки, фестивалі, концерти, виставки моди, спортивні заходи, галереї, спілкування з друзями та багато іншого. Все це сприяє розвитку нової економіки NFT, яка може перерости в економіку реального світу. Для операцій у метавсесвітах використовуються криптовалюти, причому у деяких віртуальних світах (таких як Decentraland, наприклад) існують свої цифрові гроші.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, реальна нерухомість теж іноді продається за криптовалюти. Наприклад, будівельна компанія E11EVEN Hotel and Residences, яка спеціалізується на зведенні елітного житла в Майамі, дозволила вносити депозити за нерухомість у цифрових валютах.

У Києві на вторинному ринку за 36 ETH було продано квартиру на вторинному ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом