Понад 36 тисяч квартир у Варшаві можуть бути порожніми

1 хв


У Варшаві німецька енергетична компанія дослідила показники споживання електроенергії,  згідно з якими в місті може бути понад 36 тисяч порожніх квартир. Про це пише газета Wyborcza.

Енергетична компанія E.ON повідомила, що у столиці Польщі понад 36 тисяч квартир споживають до 200 кВт-год на рік. Деякі з них — це житло, що очікує на ремонт чи знесення. Інші — квартири зі спірним статусом. Проте більшість можуть бути порожніми.

Нагадаємо, що у 2022 році Статистичне управління у Варшаві повідомило, що існує щонайменше 207 тисяч незаселених квартир, про що свідчив аналіз перепису 2021 року. Проте ці дані були недостовірними, адже багато приміщень на той час пустували через карантин, призупинення очного навчання в університетах, а інші використовували як офісні приміщення.

У 2023 році оцінювання споживання електроенергії показало, що у Варшаві було 97 тисяч активних договорів зі споживачами, у яких річні показники становили менше 500 кВт-год. Це дало підстави припустити, що це житло може бути пустим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Італії вигадали як боротись з покинутим житлом. У місті Самбука-ді-Сицилія на аукціон виставили декілька покинутих будівель в всього за три долари. Їх продають за таку низьку ціну через потребу у реконструкції.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

384

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом