Перевірити статус будівельних документів можна буде через "Дію"

На порталі "Дія" з'явилася можливість перевіряти статус будівельних документів, тепер тут відображаються всі документи будівельної сфери незалежно від способу подачі, в яких користувач вказаний як "Замовник будівництва".

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як уточнили у відомстві, за допомогою нового інструменту можна переглянути коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю. У кабінеті доступні документи, переважно створені після липня 2020 р., коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва. З того часу було подано 172 тисячі заяв на отримання будівельних послуг. Скористатися кабінетом можуть як юридичні, і фізичні особи.

Раніше, коли не працювала е-система, треба було просити ЦНАП чи орган будівельного контролю перевірити статус документа.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, раніше через портал "Дія" в е-системі можна отримати 11 послуг у сфері містобудування. За допомогою електронної системи можна отримати дозвіл на виконання будівельних робіт, декларацію про готовність об'єкта СС1 до експлуатації та будівельний паспорт.

Крім того, на порталі "Дія" можна внести зміни або взагалі анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт, отримати сертифікат про готовність об'єкта тощо. Щоб користуватися всіма цими опціями знадобиться особистий електронний підпис, керувати та стежити можна з особистого кабінету. При цьому функціонал постійно оновлюється і надалі кількість опцій ще зросте.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом