Оренда житла у Києві подешевшала на 50%

Вартість оренди житлової нерухомості у Києві знизилася на 40-50% порівняно з довоєнним часом.

Про це повідомив директор АН Брок-Ріелті Дмитро Корчов, передає НВ.

За даними столичної влади, сьогодні до Києва приїжджають жителі Східної України, для них – це тил. Сьогодні за офіційними даними у столиці зареєстровано 17 тисяч переселенців.

Ринок орендної нерухомості потроху оживає. Деякі орендарі з'їжджають із квартир, власники яких на час воєнних дій відмовилися надавати знижки. У жодному разі, як зазначив Корчев, орендарі платити довоєнні ставки сьогодні не готові.

У свою чергу, віцепрезидент Асоціації професійних керуючих нерухомістю Анатолій Топал підкреслив, що сьогодні квартиру в спальному районі, яка ще два місяці тому здавалася за 10 тисяч грн на місяць, зараз можна зняти за 6 тисяч грн на місяць. "Але ця плата встановлюється не на рік, а лише на два місяці", - уточнив Топал.

Варто також відзначити, що зняти будинок або квартиру в західних регіонах зараз практично неможливо, а ціни набагато вищі за столичні. Наприклад, за однокімнатну квартиру у Львові можуть просити до $1 тисячі на місяць. У Києві попит набагато менший і ціни відповідно більш осудні.

Щодня до Києва повертається до 20-30 тисяч мешканців, кажуть у мерії. Але поки що це не впливає на вартість оренди. На думку експертів, орендодавці розраховують повернути розмір плати на оренду житла на довоєнний рівень після завершення бойових дій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні розпочали обстеження будівель та споруд, що постраждали внаслідок агресії з боку росії. Насамперед фахівці перевірять та очистять від вибухонебезпечних предметів Київську область.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом