Опція автоматичного оповіщення нівелює одну зі схем у будівництві

Нова опція автоматичного оповіщення по е-мейлу з'явилася в Єдиній державній електронній системі будівництва, що має захистити від незаконного використання документів атестованих осіб.

Про це повідомили у вівторок, 13 квітня, в пресслужбі Мінрегіону.

Як повідомляється, нововведення має істотно ускладнити схему з незаконною легалізацією будівель, коли при подачі документів недобросовісні забудовники використовували дані фахівців, які не мали жодного відношення до об'єкту будівництва.

Це шкодило не тільки репутації, але і могло призвести до різних штрафних санкцій, якщо потім виявлялися порушення під час перевірок. Зараз атестовані особи отримуватимуть сповіщення на електронну пошту щоразу, як їх дані будуть подавати до органів ДАБК.

Крім цього, при першому відвідуванні Єдиної державної електронної системи будівництва фахівці можуть переглянути інформацію про всі об'єкти будівництва від 6 липня 2020 року, де фігурують їхні документи, а також отримають можливість оскаржити реєстрацію документів в ДАБК, якщо їх дані використовували незаконно.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, доопрацювати законопроєкт про реформу містобудування маєть до кінця весни і вже в червні за нього будуть голосувати у Верховній Раді.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом