Один із найбільших виробників будматеріалів залишає російський ринок


Один з найбільших європейських виробників будівельних матеріалів – бельгійська компанія Etex – вирішила залишити російський будівельний ринок.

Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Компанія Etex за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення купила російського виробника Ursa. Тепер компанія заявила, що завершила процес повного виходу з росії, продавши всі свої підприємства у цій країні. Оборот Etex у рф становив менше 2% від світових продажів.

До повномасштабного вторгнення Etex вів бізнес і в Україні. У Бахмуті Донецької області працював завод "Сініат". Підприємство було знищено російським обстрілом навесні 2022 року. Бельгійська компанія надала допомогу 250 робітникам та їхнім родинам для переїзду до інших міст України, а також за кордон.

"Etex активно готується допомогти відновити Україну, як тільки це стане можливим та безпечним", - йдеться у заяві бельгійської компанії.

Компанія Etex - це міжнародний виробник будівельних матеріалів з більш ніж сторічною історією. Заснована в Бельгії, ця компанія розширила свою присутність на глобальному ринку, пропонуючи широкий асортимент продукції, включаючи сухі будівельні суміші, облицювальні матеріали, покрівельні системи та багато інших рішень для будівництва та оздоблення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, ще одна компанія, яка йде з росії - шведська девелоперська компанія Bonava. Вона продає тут бізнес, підписавши відповідні угоди. Угода повинна завершитися протягом найближчого часу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом