Одеському забудовнику не дадуть збудувати ЖК з паркінгом

У одеського забудовника Господарський суд відібрав ділянку площею 0,5 га, задовольнивши таким чином позов прокуратури на користь міста.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Зокрема, прокуратура змогла в суді довести, що ділянку вартістю 65 млн гривень було передано Одеській міськраді було передано незаконно, без дотримання правил конкуренції. Зокрема, компанія мала право на отримання ділянки значно меншої площі, яка була необхідна лише для обслуговування об'єктів нерухомості, розташованих на ньому.

"Водночас для будівництва нового об'єкта нерухомості земля могла бути передана у користування лише на підставі аукціону", - зазначили у прокуратурі.

Наголошується, що земельна ділянка частково включає землі природно-заповідного фонду обмеженого режиму використання, міська рада передала підприємству для проектування, будівництва та обслуговування комплексу багатоповерхових житлових будинків з підземним паркінгом та вбудованими приміщеннями, тоді як чинне законодавство, яким регламентовано режим використання пам'яток природи, чітко забороняє будівництво на поверхні пам'ятника природи будь-яких споруд та будівель, проведення будь-яких робіт, пов'язаних із порушенням геологічних утворень: прокладання інженерних комунікацій, буріння тощо.

Тому будівництво багатоквартирного будинку з підземним паркінгом прямо суперечить вимогам законодавства та режиму функціонування пам'ятки природи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше Верховний Суд Одеси ухвалив визнати протиправними та скасувати накази ДАБКу, дозволивши таким чином будувати ЖК на місці садочка. Суддя вирішив, що ДАБК неправильно порахував клас наслідків, на відміну від генпроектувальника.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом