Обсяги продажів віртуальної нерухомості обвалилися на 98%

Обсяги продажів віртуальних земельних ділянок, після шаленої популярності у 2021 році, станом на сьогодні впали на 98%, що багато в чому визначається глобальним ведмежим трендом на ринку.

Як повідомляє Delphi Digital, торгові піки були позначені на рівні $8 млрд у листопаді 2021 року. Багато експертів пророкували, що попит і надалі підігріватиме ціну, проте, як бачимо, твердження їх були помилковими.

Віртуальну землю було анонсовано як глобальну інновацію технології Web3. Свого часу це викликало величезний інтерес з боку інвесторів, які прагнули придбати земельні ділянки. Багато хто бачив у них насамперед спосіб заробити та інвестував у віртуальний світ заради реального прибутку. Метавсесвіт також приваблював можливістю спілкуватися, грати, торгувати, обмінюватися різними предметами.

Волатильність на крипторинку підкосила і метавсесвіти інвесторів. Частина критиків заявила, що спільнота зіткнулася з надлишком цього ресурсу, отже, він не є дефіцитним і вже не викликав такого шаленого попиту.

Тим не менш, попри сьогоднішню тенденцію, повністю ховати ідею метавсесвіту все ж таки не варто. Наприклад, станом на 6 вересня 2022 року в Metaverse було зареєстровано понад 4000 товарних знаків. Таким чином, великі компанії та інституційні інвестори підтримують попит у цьому сегменті ринку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, метавсесвіт – це загальний віртуальний простір, який ґрунтується на цифровому відтворенні нашого всесвіту, доповненому величезною кількістю можливостей та втілюючим різні фантазії. Простими словами, то метавсесвітом можна назвати всім відомий Minecraft, але на блокчейні і з можливістю соціальної взаємодії.

Обсяг торгівлі нерухомістю в Metaverse зріс у листопаді минулого року після ребрендингу Facebook у Meta Platforms. Ребрендинг наголосив на потенціалі метавсесвіту для більш широкої аудиторії, яка побачила, як одна з найбільших у світі технологічних компаній схиляється до віртуального світу. Втім, торгівля землею на шести найбільших платформах, включаючи Decentraland і The Sandbox, буквально обвалилася до кінця 2021 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом