Обсяги будівництва житла зросли майже на 30% – Держстат

Обсяги будівництва житла у жовтні цього року в Україні зросли на 29,6% порівняно із жовтнем роком раніше. За 10 місяців 2021 року будівництво житлових будівель зросло на 19,6%.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби статистики.

У Держстаті зазначили, що загалом обсяги будівництва у жовтні 2021 року знизилися на 14,2% відповідно до жовтня минулого року. Найбільше просідання сталося у будівництві інженерних споруд – за місяць знизилося на 30,5%, за січень-жовтень зниження становило 4%. Будівництво нежитлових будинків зросло на 7%, за дев'ять місяців показник знизився на 1%.

У загальному обсязі виконаних робіт частка нового будівництва склала 33,2%, на ремонт припало 41,1%, на реконструкцію та технічне переоснащення – 25,7%.

У регіональному розрізі найактивніше будівельні роботи проходили у Тернопільській області (52,2% від загальної кількості), Черкаській (28,5%), Івано-Франківській (15,2%). Найбільш значуще падіння показників сталося у Чернівецькій (-40,8%), Закарпатській (-27,5%) та Кіровоградській (-28,5%) областях.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у жовтні зростання вартості металопродукції в сегменті будівельних матеріалів становило 3%. Деякі види продукції у жовтні подорожчали до 8%. Зокрема, йдеться про швелери, балки та кутки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом