Обсяг будівельних робіт впав на 56% – Держстат

За підсумками 2022 року українські забудовники скоротили обсяг виконаних будівельних робіт на 55,9% – до 113,9 млрд. гривень.

Відповідні дані надала Державна служба статистики.

Так, у грудні 2022 року показник у річному вирахуванні знизився на 58,9%, проте, якщо порівнювати з попереднім місяцем, то у грудні обсяг будівництва зріс на 62,4%.

Будівництво житлових будинків у 2022 році знизилося на 51,9% (до 19,8 млрд гривень), будівництво нежитлових будівель просіло на 53,5% у річному вирахуванні – до 29,6 млрд гривень, а інженерне будівництво впало на 58,5% – до 64,4 млрд гривень.

Ринок металу будівельного призначення впав через припинення будівельних робіт і перебої у постачанні продукції. Крім того, після руйнування "Азовсталі" та ММК ім. Ілліча ринок будівельних матеріалів зіткнувся із дефіцитом металопрокату. Пізніше цю проблему вдалося вирішити шляхом імпорту закордонної продукції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, торік почали будувати 98,3 тисячі нових квартир, з яких 85 тисяч – у багатоквартирних будинках. Найактивнішими забудовники виявились у Київській області. Тут за даними Держстату почали зводити 28,8 тисячі квартир (25,4 тисячі в багатоквартирних будинках). На другому місці опинилися девелопери на Львівщині, які у 2022 році розпочали будівництво 13,8 тисяч квартир (12,4 тисяч у багатоквартирних будинках). На третє місце вийшли забудовники з Києва, вони минулого року почали будувати 12,1 тисяч квартир (12 тисяч у багатоквартирних будинках).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом