Названо місто з найдорожчим проживанням

У рейтингу міст світу із найдорожчим проживанням перше місце посіла столиця Ізраїлю Тель-Авів.

Відповідне дослідження провела компанія Economist Intelligence Unit.

Загалом у дослідженні взяли участь 173 міста. Експерти вивчили ціни на сотні найменувань товарів та послуг. Зокрема, фахівці оцінюють вартість продуктів харчування, одягу та оренди житла. Як зазначають автори дослідження, Тель-Авів уперше очолив рейтинг і піднявся на перше місце з п'ятого, яке він зайняв минулого року. Лідерство міста в загальному рейтингу обумовлене зміцненням шекелю до долара та зростанням інфляції, яка призвела до підвищення цін на транспорт та продукти харчування, йдеться у релізі EIU.

На другому місці опинилися одразу два міста – Париж і Сінгапур, на третьому місці – Цюріх, четверте – Гонконг, п'яте – Нью-Йорк. Також до десятки увійшли Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес та Осака.

Найдужче в рейтингу підскочив Тегеран, раніше він займав 50-те місце, але цього разу злетів на 29-те. При цьому найбільше падіння продемонстрував Рим, опустившись за рік із 16 на 48-е місце.

Міста з найдешевшими умовами для проживання, на думку аналітиків, це – Дамаск, Тріполі та Ташкент.

У дослідженні EIU наголошується, що завдяки масовій вакцинації більшість економік світу відновлюється від наслідків пандемії коронавірусу. Однак у великих містах все ще трапляються сплески захворюваності, що призводить до різних обмежень для мешканців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, британський постачальник будівельних матеріалів Roofing Megastore склав рейтинг країн щодо доступності житла у 2021 році, переможцем якого стала Саудівська Аравія.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом