Названо країни ЄС, в яких іноземці змушені істотно витрачатися на житло

Євростат підрахував кількість іноземців, які в країнах ЄС змушені платити за житло більше 40% від свого доходу.

Про це повідомляється на сайті статистичного відомства.

Так, згідно з наведеними даними, в Греції у 2019 році близько 70% іноземців змушені були переплачувати за житло, в Болгарії таких налічувалося близько 40%, в Іспанії – 34%, а в Польщі – близько 30%.

При цьому найсприятливішими країнами виявилися Кіпр (тут близько 8% приїжджих переплачували), Латвія (8% іноземців), Естонія (7% приїжджих).

Якщо брати загальну картину, то в ЄС в основному іноземці з країн третього світу платять майже половину доходів (25% приїжджих), трохи менше громадян з інших країн Євросоюзу – 19%, а серед самих громадян ЄС – таких всього 9%.

Виходячи з цього, найбільша різниця між показниками надмірної вартості житлових витрат для громадян третіх країн і громадян країн ЄС зафіксована у Греції (35,9%), Іспанії (27,6%), Болгарії (27,4%), Польщі (23,5%). Найменший показник зафіксували в Данії, Естонії, Німеччини, Латвії – не перевищує 2%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в топі найдорожчих міст світу Київ опустився на 44 рядки і зайняв 106 місце в списку. Рейтинг був складений консалтинговою групою Mercer.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом