Найкращим містом року за версією Resonance став Київ

Міжнародне агентство Resonance присудило українській столиці місту Києву почесне звання "Найкраще місто 2023 року" у рейтингу "100 найкращих міст світу".

Експерти назвали Київ "маяком мужності та стійкості, який веде непокірну націю проти кривавого агресора".

Агентство також оприлюднило традиційний рейтинг – 100 найкращих міст світу 2023 року для життя, роботи, інвестицій та подорожей. У ньому в черговий раз на першому рядку Лондон, потім Париж, Нью-Йорк, Токіо та Дубай.

У дослідженні брали участь міста із населенням понад мільйон осіб. При рейтингуванні експерти використали комбінацію статистичних даних та якісних оцінок місцевих жителів та відвідувачів у 24 сферах життя, згрупованих у шість основних категорій. Bloomberg називає рейтинг найкращих міст від Resonance Consultancy "найповнішим дослідженням у своєму роді; воно визначає міста, найкращі для місцевих жителів, відвідувачів та бізнесменів, а не просто розглядає зручність для життя або туристичну привабливість".

Мер Києва Віталій Кличко, коментуючи рішення Resonance, заявив, що експерти відзначили суттєвий розвиток інфраструктури міста за останні 10 років – створення нових парків та скверів та упорядкування старих, наведення порядку з паркуванням, оновлення рухомого складу муніципального транспорту.

У свою чергу зазначимо, що життя в Києві стає все менш комфортним в останні довоєнні роки, оскільки столична влада все більше діє в інтересах забудовників, а не киян.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, обіцянки мера не допустити масштабної забудови Оболонського району, насправді не варті й ламаного гроша. Підконтрольна столичному градоначальнику міська адміністрація "успішно" видала містобудівні умови та обмеження на забудову ділянок агрокомбінату "Пуща Водиця" та дільниці на Героїв Сталінграда, 45, де знаходиться фітнес-центр "Aquarium".

Мешканці Мінського масиву створили петицію проти будівництва п'яти нових висоток на місці ТРЦ "Полярний" на вулиці Петра Калнишевського. Однак, незважаючи на те, що петиція набрала необхідну кількість голосів, Київрада збирається ухвалити рішення продовжити забудовнику договір оренди, попри порушення містобудівного та загального законодавства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

146

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом