Найбільший забудовник Росії на межі дефолту

Група компаній ПІК - найбільший забудовник у росії – не зміг вчасно розплатитися за єврооблігаціями, таким чином опинившись на межі дефолту.

Як повідомляють ЗМІ окупантів, емітент єврооблігацій з погашенням у 2026 році групи компаній ПІК – PIK Securities – не отримав коштів на виплату купонного доходу за випуском. Кошти необхідно було перерахувати британській філії Bank of New York Mellon (платіжний агент з випуску). Виплата мала відбутися 18 травня, але так і не відбулася.

За словами віцепрезидента з ринків капіталу та корпоративних фінансів ПІКу Юрія Ільїна, складнощі з виплатами виникли через технічну неможливість довести платежі до російських власників єврооблігацій. Річ у тім, що облік усіх прав інвесторів ведеться у міжнародному депозитарії Euroclear, але зараз канал зв'язку між Euroclear та російським Національним розрахунковим депозитарієм (НРД) порушено.

"Всі ті кошти, які мають піти в НРД, вони заморожуються, і, таким чином, до російських інвесторів не дійдуть", - наголосив він.

Група компаній ПІК – це найбільший девелопер на російському ринку. Він спеціалізується на будівництві та реалізації житла комфорт-класу переважно у сегменті індустріального домобудівництва. Забудовник веде свою діяльність у 14 регіонах росії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ціни на нерухомість у Москві зросли в лютому на 5% на тлі війни в Україні та введені внаслідок цього економічні санкції проти Росії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом