Найбільша угода на ринку: Google купує офісний будинок на Манхеттені

Американський гігант Google, що входить до складу корпорації Alphabet Inc, заявив про наміри придбати на Манхеттені офісну будівлю за 2,1 млрд доларів.

Як повідомляє The Wall Street Journal, угода купівлі має стати найбільшою за час епідемії COVID-2019. У свою чергу, компанія Real Capital Analytics, зазначає що ця покупка офісу – одна з найдорожчих в історії США. Продавцями в угоді виступають дві канадські компанії: CPP Investments і Oxford Properties Group. Сама будівля офісу ще не добудована, згідно з проєктом відкриття має відбутися у 2023 році. Загальна площа офісних приміщень – близько 120 тисяч квадратних метрів.

За даними аналітиків, проведення операції такого масштабу говорить про повернення життя в докарантінний період і говорити про "смерть" офісного формату на ринку ще зарано.

Google за останні роки нарощує офіси у Нью-Йорку і на сьогоднішній день в цьому місті працюють близько 12 тисяч співробітників. Купівля нового офісу на Манхеттені зміцнить статус Google як одного з найбільших власників тутешньої комерційної нерухомості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, компанія Google подала в Господарський суд Києва позов до української будівельної компанії "НЕСТ", вимагаючи анулювання свідоцтва агентства на бренд NEST за двома класами товарів і послуг.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

143

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом