На ринку будівництва переважають песимістичні настрої – НБУ

У сфері будівництва все ще переважають песимістичні настрої, незважаючи на пожвавлення ділової активності в Україні після скасування низки карантинних обмежень.

Про це заявив у четвер, 2 липня, директор департаменту статистики та звітності Національного банку України Юрій Половнєв, передає пресслужба НБУ.

За його словами, найгірша ситуація спостерігається у сфері послуг і будівництва, де все ще переважають песимістичні очікування, і якщо в сфері послуг ситуація більш-менш обнадійлива, то в сфері будівництва настрої бізнесу не подають хороших сигналів внаслідок низького попиту на нерухомість і будівельні роботи.

При цьому він зазначив, що подальше згортання карантинних обмежень сприятиме поліпшенню ділових очікувань підприємств.

В цілому індекс очікувань ділової активності бізнесу в Україні в червні поточного року виріс на 10 процентних пунктів – до майже 46 пунктів завдяки зняттю низки карантинних обмежень та відновленню ділової активності в світі, розповів Половнєв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні внаслідок вимушених карантіннних заходів через спалах коронавируса змінився попит на ринку нерухомості : інвестори звернули увагу на квартири підвищеної комфортності, в той же час житло класу економ втратило популярність.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом