В Україні перестали користуватися попитом квартири економ-класу – НБУ

В Україні внаслідок вимушених карантіннних заходів через спалах коронавірусу змінився попит на ринку нерухомості: інвестори звернули увагу на квартири підвищеної комфортності, водночас житло класу економ втратило популярність.

Про це йдеться у Звіті про фінансову стабільність Національного банку.

Як наголошується у документі, в Україні попит є ключовим фактором, що визначає стан ринку житла. Покупці швидко відреагували на зростання невизначеності через пандемію: за словами забудовників, під час карантину купівельна активність знизилася на 40%.

"В результаті з'явився пласт відкладеного попиту, який поступово реалізується після зняття обмежень. Уже в кінці травня ринок почав помітно оживати", – підкреслили в Нацбанку.

У звіті регулятора також йдеться, що змушена самоізоляція прискорила трансформацію попиту: інвестори все більше віддають перевагу об'єктам підвищеної комфортності, що спроєктовані за концепцією "live-work-play", а ось інтерес покупців до житла економ-класу різко знизився.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, представники девелоперських компаній прогнозують, що попит на окремі офіси в Україні зросте після скасування карантину.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом