На порталі "Дія" запустили три оновлені будівельні послуги

На порталі "Дія" стали доступні три покращені будівельні послуги. Про це повідомили у прес-службі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зокрема, йдеться про повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будівельного паспорта, видачу будівельного паспорта та внесення змін до нього, а також декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

Крім того, з'явилася можливість вносити зміни до вже поданого повідомлення та виправляти технічні помилки.

Під час подання заяви більше даних виходитимуть автоматично з е-системи у сфері будівництва. Це спростить процес заповнення документів, зменшить кількість відмов від органів контролю, причиною яких найчастіше були саме технічні помилки.

"Зазначимо, що послуги з будпаспорту є одними з найпопулярніших будівельних послуг - на порталі "Дія" майже 40% усіх заяв на отримання послуг з будівництва були пов'язані саме з будівельним паспортом", - наголосили в Міністерстві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше послугу реєстрації нерухомості на порталі "Дія" розширили ще на 10 областей та місто Луцьк. Реєстрація нерухомості підтверджує законність права власності, шахраї не зможуть підробити документи та привласнити майно. Крім того, внесена інформація до електронного реєстру максимально убезпечить її, запевняють у Мінінстерстві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

151

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом