На порозі кризи: будівельним компаніям Китаю знизили рейтинги

Найбільшим китайським забудовникам понизили рейтинги на тлі кризи, що розвивається в будівельній галузі Піднебесної.

Як повідомляє CNBC, рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг девелоперській компанії Fantasia Holdings з B до ССС- до так званого "істотного кредитного ризику з реальною ймовірністю дефолту". Це сталося після того, як компанія пропустила виплату за облігаціями. В агентстві, коментуючи ситуацію, зазначили, що проблема може бути куди серйознішою, ніж передбачалася раніше. Крім того, у компанії знайшли облігації, які до цього не "світилися" у фінзвітності. Забудовник, як з'ясувалося, пропустив виплату за цими бондами, однак пізніше все ж таки заплатив за ним близько $100 млн.

Рейтинг іншого девелопера Sinic Holdings знизило агентство S&P Global Ratings з CCC + до CC. Аналітики зазначають, що компанія стала вразливою і ймовірність її дефолту значно зросла до критичного рівня. У S&P вважають, що компанія не зможе розрахуватися з облігаціями на $246 млн з терміном погашення 18 жовтня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ймовірний дефолт одного з найбільших світових девелоперів China Evergrande Group обрушив світові індекси. Ринок нерухомості займає близько 28% ВВП Китаю і проблеми забудовників боляче вдарять по другій економіці світу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом