На Кіпрі продажі житла іноземцям впали на 62%

Частка іноземних інвесторів у сфері нерухомості Кіпру знизилася більш ніж на 62% в першій половині 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Частина цього зниження пов'язана з тим, що більшість іноземних покупців не змогло приїхати на Кіпр і відвідати об'єкти через пандемію коронавірусу, повідомляє CyprusMail.

Тим часом, число бажаючих отримати громадянство Кіпру через інвестиції збільшилася більш ніж в два рази. Тому нерухомість тут почала дорожчати.

Так, згідно зі статистичними даними, за період з січня по червень 2020 року продажі нерухомості іноземним покупцям склали 1 391 одиницю у порівнянні з 2 482 за той же період 2019 року. З них 943 припали на покупців з країн, що не входять до ЄС, а 448 – з країн ЄС. У червні із загального числа 646 угод 197 були укладені з іноземцями, тоді як в тому ж місяці минулого року їх було 319.

Разом з тим, кількість дозволів на будівництво на Кіпрі впало у квітні на 62,5%.

По регіонах: Пафос відзначився найбільшою кількістю продажів у червні – 42% від загального числа угод. З 83 контрактів 65 уклали покупці з-за меж ЄС і 18 – всередині ЄС. З січня по червень 2020 року продажі іноземним покупцям у Пафосі досягли 533, з яких 345 записані на інвесторів за меж ЄС і 188 – в межах Євросоюзу. Потім за ним пішов Лімассол: 52 продажі іноземцям в червні цього року (37 – з-за меж ЄС) і 378 в першому півріччі (268 – не громадяни ЄС).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, все більше українців цікавляться окремими віллами або будинками в Туреччині замість проживання в готелях через пандемію коронавірусу.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом