Міжнародні компанії готові інвестувати у будівельну галузь України

1 хв

Останнім часом все більше міжнародних компаній виявляють бажання інвестувати в українські проєкти. Про це йдеться в дослідженні KSE. 

Ірландський виробник будівельних матеріалів CRH від початку повномасштабного вторгнення вклав 80 млн доларів. У 2023 році він підписав мандатний лист з ЄБРР щодо спільного придбання активів італійської Buzzi в Україні. Цю угоду оцінюють у 100 млн доларів. Зараз її розглядає Антимонопольний комітет України. Власник компанії також володіє трьома цементними заводами в Україні під брендом CEMARK.

Інша ірландська компанія, Kingspan, хоче інвестувати 300 млн доларів у проєкт "Сірша". До 2026 року на заході України планують запустити новий виробничий кампус.

Загальні інвестиції у виробництво матеріалів для відновлення цих підприємств оцінюють у 500 млн доларів. Проте, як зазначають автори дослідження, цього може бути недостатньо, оскільки остаточна сума залежатиме від рішення АМКУ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2022 році ірландська компанія Kingspan заявила про готовність інвестувати 200 млн євро у створення кампусу будівельних технологій в Україні. Він розташовуватиметься на Львівщині.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

201

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом