Мінрегіон пообіцяв прискоритися з оновленням будівельних норм

В Україні оновлення будівельних норм буде прискорено в умовах воєнного часу.

Про це заявив в.о. міністра розвитку громад та територій Василь Лозінський під час конференції Humanitarian & Innovation Forum у Києві у четвер, 10 листопада.

За його словами, сьогодні влада скорочує процедури оновлення будівельних норм, намагаючись "взяти найкращі світові практики".

"Приклад із 3D-принтом школи у Львові – одна з тих технологій, які ми як міністерство будемо впроваджувати. Тому що зараз час, який потребує швидких рішень, швидких змін, швидкого відновлення", – підкреслив чиновник.

Лозінський додав, що впровадження нових норм є вкрай важливим для відновлення населених пунктів, які сильно постраждали від обстрілів російських окупантів. Наприклад, Бородянку рашисти знищили на 80%. "Потрібен аналіз, як саме в майбутньому відновлювати ці міста. По суті це будівництво з чистого аркуша, з новими технологіями, інклюзивністю, енергоефективністю, інноваційними підходами", - сказав в.о. міністра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, перед війною на оновлення державних будівельних норм із Держбюджету обіцяли виділити рекордну суму – 49 млн гривень. Завдання Мінрегіону встигнути оновити ДБН та інші будівельні стандарти до кінця року. Раніше у Міністерстві заявляли, що планували повністю оновити Державні будівельні норми до 2024 року. Відомство планувало залучити до розробки професійну наукову спільноту – співробітників профільних навчальних закладів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом